Despre

Când nu aștepți să facă alții, decizi să faci tu. Să te implici, să te dedici, să schimbi lucrurile în bine în jurul tău.

Oameni de bine

Mircea Crisbășanu, părintele Via Soarelui, a inițiat acest proiect din pasiunea sa pentru Dealu Mare, pentru mersul cu bicicleta printre dealurile pline de vii, pentru oamenii locului. Pe Mircea mereu îl găsești fie într-o acțiune de voluntariat care are alături comunitatea, în curtea unor mici producători promovându-le produsele, într-o tură pe bicicleta, ori gândind proiecte cu suflet și respect pentru patrimoniul local. Mircea este omul acțiunii. Odată ce îl întâlnești, simți o dorință molipsitoare de a te implica si tu mai mult. Și avem nevoie de aceasta. Avem nevoie să fim cât mai mulți care au decis să nu aștepte să se facă, care FAC.

Viziune

Via Soarelui este mai mult decât un traseu, este o experiență ce leagă oameni, pasiuni, crame, conace, peisaje, gusturi. Este locul unde scapi de aglomerație urbei gălăgioase, unde poți să pedalezi, să alegi sau să mergi în voie. Printre dealurile pline de vii din Dealu Mare, este locul ideal de a te reconecta cu natura.

Via Soarelui adună oameni și comunități în jurul unei misiuni comune, aceea de a valorifica resursele pe care zona le oferă și de a pune pe harta turismului o zonă cu atât de mult potențial.

Parteneri ce ne-au dat aripi

Proiectul a prins viață cu ajutorul partenerilor noștri, Asociația Zi de Bine, cu sprijinul E.on , Lidl Romania , Leroy Merlin și UniCreditBank.

În fiecare lună a anului, Asociația Zi de Bine dă aripi unei cauze sociale din România, iar luna iunie 2023 a fost despre Via Soarelui, despre acest loc nu departe de București în care iubitorii de vinuri bune și drumeții, de cicloturism și gastronomie, pot întâlni meșteșugari de poveste și obiceiuri locale.

Zi de Bine lasă în urmă o comunitate mai puternică, care poate duce binele mai departe.

Incursiune pe Via Soarelui

“Best Film”
Winner

“New Film Festival”
Winner

“Best Short”
Winner